dg tachov jaro

PVC-HANDSCHOENEN UIT TACHOV

holl01

Het bedrijf DG TACHOV s.r.o. is de enige fabrikant van gecoate werkhandschoenen in de Tsjechische Republiek en een van de weinige die nog steeds in Europa actief zijn. Het aanbod omvat gecoate werkhandschoenen van topkwaliteit in allerlei maten, kleuren en lengtes. Handschoenen uit Tachov worden ondergedompeld in PVC-pasta's. Ze worden veel gebruikt in alle bedrijfstakken, in fabrieken, maar ook in huishoudens en ze verschaffen een hoog niveau van bescherming tegen mechanische, chemische en biologische gevaren. Alle handschoenen voldoen aan de normen EN 420, EN 374 en EN 388. De productielijnen van DG Tachov kunnen ook worden gebruikt voor relatief kleine series. Ze kunnen worden aangepast aan de specifieke eisen van klanten en zijn onderhevig aan een strenge kwaliteitscontrole.

De belangrijkste doelstelling van de onderneming is om klanten een compleet assortiment van kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijzen aan te bieden en vooral om een betrouwbare partner te zijn op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarom kunt u bij ons betrouwbare beschermende werkhandschoenen kiezen voor welke activiteit dan ook, die uw handen te beschermen. De tevredenheid van onze klanten is onze prioriteit en daarom passen wij ons graag aan hun eisen aan. Wij verzenden al goederen vanaf 200 stuks, in elke willekeurige kleur en maat.

De productie begon in 1958. In 1999 is een begin gemaakt met een radicale vernieuwing van de gehele fabriek. De modernisering van de productieprocessen in samenwerking met binnen- en buitenlandse deskundigen en de combinatie van kwalificaties en ervaring van de werknemers garanderen een standaard productiekwaliteit. De toxische ftalaten zijn in de beschermende handschoenen van DG Tachov vervangen door moderne weekmakers die door specialisten van de firma's BASF en LANXESS aanbevolen werden. Het standaard productieassortiment omvat meer dan 100 artikelen in verschillende maten, kleuren en lengtes.

dg tachov ekologicke rukavice DG

FTALAATVRIJE PRODUCTIE

Wat zijn ftalaten?
- Het gaat om esters van ftalaatzuur en worden gebruikt als weekmakers bij de productie van PVC.
- Het gewichtsaandeel van weekmakers in PVC 30-51%. In het geval van handschoenen schommelt het aandeel feitelijk om de 50%.
- Het grootste probleem van ftalaten is, dat ze niet chemisch gebonden zijn. Gedurende de gehele levenscyclus van PVC kunnen er dus ftalaten vrijkomen en lucht-, bodem- en watervervuiling veroorzaken.
- Niet in de laatste plaats kunnen ze alle levende organismen inclusief de mens bedreigen.
- Bij het gebruik van werkhandschoenen met ftalaten kunnen ze door direct contact met de huid gemakkelijk in de bloedsomloop van de gebruiker komen.
- Het menselijk lichaam is in staat om 60-90% van de ftalaten uit te scheiden, maar de rest hoopt zich op in het lichaam en bij regelmatig ragen vormen dergelijke handschoenen een ernstige bedreiging van de gezondheid van de gebruiker.

Specifieke voorbeelden van gevaren voor de gezondheid:

- een verzwakt immuunsysteem
- verslechtering van het functioneren van longen, lever en nieren,
- verhoogd risico op allergieën en astma
- negatieve invloed op de bloedstolling en op het hormonale en reproductieve systeem, vooral voor jonge mannen en opgroeiende kinderen

Ftalaatvrije productie in DG Tachov

- In 2012 werd door DG Tachov een ftalaatvrije productie opgestart.
- De ftalaathoudende weekmakers werden vervangen door ftalaatvrije weekmakers die de gezondheid van de gebruikers niet in gevaar brengen en tegelijkertijd geen bedreiging voor de natuurlijke omgeving vormen.
- DG Tachov gebruikt voor de productie van handschoenen van PVC de weekmaker Mesamoll: een weekmaker die ook geschikt is voor de voedingsmiddelenindustrie.
- DG Tachov onderscheidt zich zo van de overgrote meerderheid van de concurrentie door beschermende handschoenen aan te bieden die ook bescherming bieden tegen de rampzalige gevolgen van ftalaten.

[ftalaatvrije weekmakers, ook geschikt voor contact met levensmiddelen]
[bij de productie van onze handschoenen gebruiken wij MESAMOLL]

ryby

THE PROJECTUNIE

STRENGHTENING EXPORT PERFORMANCE OF DG TACHOV VIA INTERNATIONAL TRADE FAIRS“ is financially supported by the European Union.


We will attendent:
Intersec Dubai (UAE 2016)
National Hardware Show Las Vegas (USA 2016)
Expoprotection (Paris 2016)
Intersec Dubai (UAE 2017)
A+A Düseldorf (Germany 2017)
Intersec Dubai (UAE 2018)
Eisenwarenmesse Köln (GERMANY 2018)
Euro Safety Tampere (FINLAND 2018)
Expoprotection Paris (FRANCE 2018)
Dubaj (UAE 2019)
A+A Düsseldorf (Germany 2019)
Intersec Dubai (UAE 2020)
Eisenwarenmesse Köln (GERMANY 2020)

unie

Gloves Dg Tachov

DG TACHOV s.r.o.