dg tachov jaro

PVC HANDSKAR FRÅN TACHOV

rukavice 001Företaget DG Tachov s.r.o. är den enda tillverkaren av doppade arbetshandskar i Tjeckien och ett av de få som fortfarande är aktiva i Europa. Vi erbjuder kvalitativa doppade arbetshandskar i olika storlekar, färger och längder. Handskar som tillagas i Tachov doppas i PVC-pastor. Handskar används allmänt inom alla industrier, tillverkning och hushåll och ger en hög skyddsnivå mot mekaniska, kemiska och biologiska faror. Alla handskar uppfyller kraven i standarderna EN 420, EN 374 och EN 388. Företaget DG Tachov produktionslinjer finns också tillgängliga för relativt mindre produktionsserier. Således kan de skräddarsys efter speciella kundkrav under strikt kvalitetskontroll.

Huvudsyftet med företaget är att erbjuda kunderna ett omfattande sortiment, professionellt tillvägagångssätt, kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser och framför allt att vara en pålitlig partner inom området för leveransen av personlig skyddsutrustning. Därför bara här kan du välja pålitliga skyddshandskar för alla aktiviteter som skyddar dina händer effektivt. Huvudprioriteten är framför allt vår kunds tillfredsställelse och vi vill därför anpassa sig till deras behov. Vi levererar varor från 200 stycken, beroende på ditt val av färg, storlek, osv.

Produktionen började 1958. En radikal förnyelse av hela fabriken påbörjades 1999. Moderniseringen av produktionsprocesser i samarbete med utländska och inhemska experter förbättrade kompetensen och erfarenheten av anställda säkerställer högkvalitativa produkter. Giftiga ftalater i moderna DG Tachov skyddshandskar ersätts vid mjukningsmedel av rekommenderade BASF- och LANXESS-experter. Standardproduktionsprogrammet innehåller mer än 100 benämningar av handskar i olika storlekar, färger och längder.

dg tachov ekologicke rukavice DG

PRODUKTION UTAN FTALATER

Vad är ftalater?
- Dessa är ftalsyraestrar som används som mjukningsmedel i produktionen av PVC.
- Massfraktion av mjukningsmedel i PVC är 30-51%. När det gäller handskar är andelen faktiskt cirka 50%.
- Huvudproblemet med ftalater är att de inte är kemiskt bundna. Under hela livscykeln kan ftalater frigöra ämnen i PVC och förorena luft, jord och vatten.
- Sist men inte minst kan det äventyra alla levande organismer inklusive människor.
- Vid användning av arbetshandskar med ftalater kan dem tack vare direkt kontakt med huden lätt föras in i användarens blodomlopp.
- Den mänskliga organismen kan eliminera 60-90% ftalater från kroppen, men resten ackumuleras i den och när man bär sådana arbetshandskar med ftalater, hotar användarens hälsa väldigt seriöst.

Specifika exempel på hälsorisker:

- Försvagning av det mänskliga immunsystemet,
- Hot mot lung-, lever- och njure funktion,
- Ökad risk för allergier och astma,
Negativa effekter på blodkoagulering, hormonella och reproduktiva system, särskilt hos barna och ungdomar

Produktion utan ftalater i företaget DG Tachov

- Under 2012 startade företaget DG Tachov produktionen utan ftalater.
- Ftalatmjukgörare har ersatts med mjukgörare utan ftalater, som inte äventyrar användarnas hälsa och inte äventyrar den naturliga miljön.
- För tillverkning av PVC handskar använder företaget DG Tachov mjukmedel Mesamoll. Detta mjukmedel också är lämplig för livsmedelsindustrin.
- Företaget DG Tachov skiljer sig från de allra flesta konkurrenterna genom att erbjuda skyddande arbetshandskar med skydd mot ftalaternas farliga följder.

ryby

THE PROJECTUNIE

STRENGHTENING EXPORT PERFORMANCE OF DG TACHOV VIA INTERNATIONAL TRADE FAIRS“ is financially supported by the European Union.


We will attendent:
Intersec Dubai (UAE 2016)
National Hardware Show Las Vegas (USA 2016)
Expoprotection (Paris 2016)
Intersec Dubai (UAE 2017)
A+A Düseldorf (Germany 2017)
Intersec Dubai (UAE 2018)
Eisenwarenmesse Köln (GERMANY 2018)
Euro Safety Tampere (FINLAND 2018)
Expoprotection Paris (FRANCE 2018)
Dubaj (UAE 2019)
A+A Düsseldorf (Germany 2019)
Intersec Dubai (UAE 2020)
Eisenwarenmesse Köln (GERMANY 2020)

unie

Gloves Dg Tachov

DG TACHOV s.r.o.